Hírek

2022. szeptember 13. - Revisiting the Viscosity and Power of Legislatures: A Text Reuse Analysis with Data for Hungary - Gelányi Péter, Járay István előadása, TK MILAB Speaker Series

A sorozat következő állomása 2022. szeptember 13-án 10:00 órától „Revisiting the Viscosity and Power of Legislatures: A Text Reuse Analysis with Data for Hungary” címmel kerül megrendezésre.

Előadó: Gelányi Péter  (TK PTI-poltextLAB)

Kérjük részvételi szándékát jelezze az alábbi űrlap kitöltésével: https://forms.gle/uSrQP7guu2qDJHMMA

Az esemény linkjét külön e-mailben küldjük a regisztrált résztvevőknek.

2022. június 15. - Sikeresen lezajlott az OPTED projekt nemzetközi konferenciája Brüsszelben

Sikeresen lezajlott június 15.-én a Parliamentary Data for a Better Democracy című konferencia Brüsszelben, az Európai Parlamentben a Sebők Miklós által vezetett OPTED kutatócsoport szervezésében. A fórumon 16 előadás hangzott el, az előadók a nemzeti parlamentek és a parlamenti adatokkal foglalkozó szervezetek adatai elemzésének különböző aspektusairól beszéltek.

2022. június 7. - Mi és az MI - A mesterséges intelligenciával kapcsolatos társadalmi attitűdök Magyarországon címmel elérhető a vizsgálatunk eredeményeiről szóló kutatási jelentés

2022 tavaszán egy 1250 fős országos reprezentatív, személyes megkérdezésen alapuló adatfelvétel során kerestük a választ arra, hogy milyen szintű a felnőtt magyar lakosság tapasztalata és ismerete a digitalizáció, ezen belül a mesterséges intelligencia fejlődésével és lehetőségeivel kapcsolatban, továbbá milyen általános várakozások kapcsolódnak a mesterséges intelligencián alapuló technológiákhoz.