Távközlési és szenzor-adatok felhasználása a társadalmi viselkedés, a megismerésére és előrejelzésére. Hagyományos és innovatív adatfelvételi technológiák fúziója

Az emberi viselkedéssel kapcsolatos “digitális lábnyomokhoz” számos forrásból származhatnak: weboldalak, közösségi média, okostelefon alkalmazások és különféle szenzorok. Az adatgyűjtés jellegét tekintve ezek nem-intruzív módszerek, ugyanakkor nagyfokú pontosságot és részletességet biztosítanak. Ezek az eljárások azonban nem tudják pótolni az emberek közvetlen megkérdezésén alapuló hagyományos kutatási módszerekkel (survey és interjúk) gyűjtött adatokat. 

A 3 éves kutatási projekt elsődleges célja, hogy ezt a két módszertani, adatgyűjtési paradigmát egyesítse. Ez olyan okostelefon-alapú megoldást készítünk el, amely egyesített platformot biztosít a szenozr-alapú adatgyűjtésnek, illetve a hagyományos survey-alapú adatgyűtésnek. A cél, hogy olyan innovatív módszertani megoldásokat dolgozzunk ki, amelyek alkalmasak különféle társadalmi problémák vizsgálatára, az emberi viselkedés modellezésére és előrejelzésére, és ennek alapján a szakpolitikai döntéshozatal támogatására.