2021. március 30. - Eszteri Dániel előadása 2021. április 6-án a TK MILAB A mesterséges intelligencia és a jog programsorozatának keretében

"A mesterséges intelligencia és a jog" elnevezésű TK MILAB programsorozat következő állomása a 2021. április 6-án 14:00 órától megrendezésre kerülő Eszteri Dániel „Mesterséges intelligencia és blokklánc: két új technológia az adatvédelmi megfelelés kapujában” című online előadása.

 

A mesterséges intelligencia és a blokklánc olyan két új technológia, amelyeket talán a legtöbbet emlegettek az elmúlt években mint a személyes adatok védelméhez való jog legnagyobb kihívásai. Első ránézésre két egymástól távoli technológiáról beszélünk, mégis elkezdődött már a diskurzus a vegyítésükről és az ún. "elosztott MI" kockázatairól. Az előadás röviden bemutatja a GDPR egyes előírásainak szemszögéből a két technológiát, majd kísérletet tesz azok filozofikus összekapcsolására és az így létrejövő rendszerek adatvédelmi kihívásainak felvázolására.

 

Eszteri Dániel jogász, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság osztályvezetője, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Jogi Továbbképző Intézet és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem megbízott oktatója. 2015-ben Ph.D. fokozatot szerzett a virtuális tulajdonról írt disszertációjával a Pécsi Tudományegyetemen. Kutatási területei a virtuális tulajdon, a mesterséges intelligencia és a blokklánc-technológia szabályozása, elsősorban polgári jogi és adatvédelmi jogi szempontból.

 

Az előadást a Zoom alkalmazáson keresztül közvetítjük. Az eseményen való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Kérjük, részvételi szándékát jelezze az alábbi űrlap kitöltésével: https://forms.gle/BAHDiAnYuedPSySD7


Az esemény linkjét a regisztrált résztvevőknek egy külön e-mailben küldjük.