2021. június 9. - A TK MILAB részprojektje is képviselteti magát a Mesterséges Intelligencia Koalíció Szakmai Nap és Kiállítás rendezvényen 2021. június 16-án

 A mesterséges intelligencia (MI) rohamléptékben alakítja át a mindennapokat és a vállalatok életét, az adatgazdaság növekvő jelentőségét nem lehet eléggé hangsúlyozni. De hol tartanak vajon a hazai fejlesztések, és mi kell ahhoz, hogy Magyarország a nemzetközi színtéren is helytálljon a globális mesterséges intelligencia versenyben?

A 2020. szeptemberben bejelentett MI Stratégiának köszönhetően szabályozói és piaci fronton is dinamikus fejlődést tapasztalhatunk. E folyamat eredményeiről nyújt pillanatfelvételt a hazai MI ökoszisztéma legjavát tömörítő MI Koalíció és az Innovációs és Technológiai Minisztérium közös rendezvénye. A standokon a szakma kiemelkedő magyarországi képviselői mutatják be MI-alkalmazásaikat, míg a konferencián tartalmas előadások nyújtanak áttekintést, hol is tartanak a hazai MI-erőfeszítések.

A TK MILAB is képviselteti magát egyik részprojektjével, Kmetty Zoltán (CSS-RECENS), Ságvári Bence (CSS-RECENS) és Katona Eszter Rita külsős kutató részvételével. A kutatócsapat a MILAB projekt keretében az oltásellenesség hazai alakulását vizsgálja 2020 őszétől. Több millió cikket és kommentet dolgoztak fel a legmodernebb NLP és MI megoldásokkal. A kiállításon egy olyan platformot próbálhatnak ki az érdeklődők, amely interaktívan mutatja be, hogyan alakult a hazai online közbeszédben az oltásokkal kapcsolatos diskurzus és hogyan változott az oltásellenesség volumene a koronavírus járvány különböző szakaszaiban. A platform prototípusa annak a szakpolitikai döntéstámogató rendszernek, amely akár valós időben képes lesz monitorozni a vizsgált társadalmi és politikai kérdések online lenyomatát

A kiállítás június 15-én zártkörű, kizárólag a meghívott szakmai résztvevők számára látogatható, június 16-án azonban nagyközönség előtt is nyitva áll a lehetőség a megtekintésre.

A rendezvény ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött:  https://kiallitas.ai-hungary.com/

Facebook esemény: https://fb.me/e/2jJsS7QbR

LinkedIn: https://www.linkedin.com/events/mesters-gesintelligenciakoal-ci6806559019235377152/