2021. november 16. - Sik Endre és Molnár Anna előadása a TK MILAB Speaker Series keretében, 2021. november 16., 14 óra

A Társadalomtudományi Kutatóközpont Mesterséges Intelligencia Nemzeti Laboratórium TK MILAB Speaker Series néven indította el online rendezvénysorozatát 2021. tavaszán, melynek során online kutatásbeszámolókat, beszélgetéseket tart a mesterséges intelligencia társadalmi hatásairól. A sorozat következő állomása 2021. november 16-án 14:00 órától „Soros, a vírus (néhány példa a morális pánikgomb (MPG) működésére az NLP szótár funkciója segítségével)” címmel kerül megrendezésre.

Előadók:

Sik Endre (TK SZI) és Molnár Anna (ELTE TáTK)

Moderátor:

Kmetty Zoltán (TK CSS-RECENS)

Absztrakt:

Az MPG működésének általános (ám igen rövid) bemutatása után, azt vizsgáljuk hogy 2018 és 2021 között hogyan alakult az online médiában a migrációs diskurzus három narratívájának mennyisége és egyes jellemzői. A három narratívát azok a cikkek jelenítik meg, ahol vagy Sorost vagy a koronavírust, vagy mindkettőt említik a cikk címében vagy/és szövegében. Azt mutatjuk be, hogy a default diskurzushoz (amikor egyik narratíva sem jelenik meg a migrációval foglalkozó cikkekben) képest miben tér el a három narratíva keretezése.

 

Az előadás magyar nyelven, online, Zoom alkalmazáson kerül megrendezésre, az eseményen való részvétel regisztrációhoz kötött.

Kérjük részvételi szándékát jelezze az alábbi űrlap kitöltésével: https://cutt.ly/fTiPc2L

Az esemény linkjét külön e-mailben küldjük a regisztrált résztvevőknek.