2022. február 1. - A parlamenti- és média-adatbázisok felhasználhatósága: A helyi témájú interpellációk példája - Molnár Csaba előadása a TK MILAB Speaker Series keretében

A Társadalomtudományi Kutatóközpont Mesterséges Intelligencia Nemzeti Laboratórium TK MILAB Speaker Series néven indította el online rendezvénysorozatát 2021. tavaszán, melynek során online kutatásbeszámolókat, beszélgetéseket tart a mesterséges intelligencia társadalmi hatásairól. A sorozat következő állomása 2022. február 1-én 10:00 órától „A parlamenti- és média-adatbázisok felhasználhatósága: A helyi témájú interpellációk példája” címmel kerül megrendezésre.

Előadó:

Molnár Csaba (TK PTI-potextLAB)

Moderátor:

Kiss László (TK CSS-RECENS)

Absztrakt:

MILAB-részprojektünk során fő célunk az volt, hogy benchmark-adatbázisokat alakítsunk ki a magyar politikai napirend főbb arénáiról. Ennek keretében dolgoztunk a rendszerváltás utáni legfontosabb politikai napilapok (Magyar Nemzet, Népszabadság) és az Országgyűlési Napló napirendjével. Az elkészült adatbázisok felhasználhatósága túlterjed a felbukkanó témakörök meghatározásán. Az előadás során felhasználásuk egyik lehetséges példáját mutatjuk be, mely a parlamenti kérdéseken belül az interpellációk helyi földrajzi kötődését vizsgálja, arra kíván magyarázatot adni.

Az előadás magyar nyelven, online, Zoom alkalmazáson kerül megrendezésre, az eseményen való részvétel regisztrációhoz kötött.

Kérjük részvételi szándékát jelezze az alábbi űrlap kitöltésével: https://forms.gle/2cv36VZM67G9bUW47

Az esemény linkjét külön e-mailben küldjük a regisztrált résztvevőknek.