2022. február 15. - Vállalati teljesítmény és munkavállalói jól-lét: win-win vagy zéró-összegű játszma? (A European Company Survey 2019 tapasztalatai) - Illéssy Miklós előadása, TK MILAB Speaker Series

A Társadalomtudományi Kutatóközpont Mesterséges Intelligencia Nemzeti Laboratórium TK MILAB Speaker Series néven indította el online rendezvénysorozatát 2021.tavaszán, melynek során online kutatásbeszámolókat, beszélgetéseket tart a mesterséges intelligencia társadalmi hatásairól. A sorozat következő állomása 2022. február 15-én 10:00 órától „Vállalati teljesítmény és munkavállalói jól-lét: win-win vagy zéró-összegű játszma? (A European Company Survey 2019 tapasztalatai) címmel kerül megrendezésre.

Előadó: 

Illéssy Miklós (TK SZI)

Moderátor:

Tardos Katalin (TK SZI)

Absztrakt:

A munkafolyamatokkal foglalkozó kutatók között egyelőre nem alakult ki evidenciákon alapuló és általánosan elfogadott konszenzus arról, hogy milyen munkaszervezeti megoldások és stratégiák képesek egyszerre javítani a vállalati teljesítményt és a munkavállalói jól-létet. Előadásunkban arra vállalkozunk, hogy a European Company Survey (ECS)-2019 adatainak elemzésével csökkentsük ezt a tudásdeficitet. Elemzésünkben azt vizsgáljuk, hogy a különböző menedzsment-stratégiák hogyan próbálják kezelni a munkavállalói jól-lét és a vállalati teljesítmény egyidejű javításának dilemmáját az Európai Unió hét országcsoportjában: az Északiban, a Kontinentálisban, az Angolszászban, a Mediterránban, az Észak-kelet-európaiban, a Közép-kelet-európaiban és a Dél-kelet-európaiban. A kvantitatív elemzés eredményei arra utalnak, hogy a vállalati teljesítmény és a munkavállalói jól-lét ezen országcsoportok közül csak az Angolszász és a Dél-kelet-európai klaszter országaiban sikerült, elsősorban a munkavállalói részvétel különböző formáin keresztül. Mindez felhívja a figyelmet a munkavállalók bevonásának fontosságára.

 

Az előadás magyar nyelven, online, Zoom alkalmazáson kerül megrendezésre, az eseményen való részvétel regisztrációhoz kötött.

Kérjük részvételi szándékát jelezze az alábbi űrlap kitöltésével: https://forms.gle/o8cWyuANRhJ7NLzu8

Az esemény linkjét külön e-mailben küldjük a regisztrált résztvevőknek.