2023. február 16. - A TK MILAB is képviseltette magát az AI & Aut Expón

2023. február 14-15. között került megrendezésre az AI & Aut Expó a SZTAKI szervezésében, a Neumann János Nonprofit Kft. támogatásával. Az eseménynek a Magyar Vasúttörténeti Park adott otthont.

A teltházas rendezvényen a mesterséges intelligencia és autonóm rendszerek tömérdek felhasználási módszerével és előnyével ismerkedhettek meg a résztvevők. Az előadók között megtalálhatóak voltak olyan cégek képviselői, mint a Google, Bosch Rexroth, Clementine, Continental, az OTP Bank, vagy a Telekom. Az üzleti szférába való betekintés mellett a résztvevők számos magyar és nemzetközi kutatóközpont, egyetem és szervezet munkájáról hallgathattak beszámolókat. A keddi napot többek közt a Kulturális és Innovációs, valamint a Gazdaságfejlesztési Minisztérium képviselőinek beszédei nyitották, míg szerdán az Egyesült Királyság budapesti nagykövete és a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) elnökhelyettese avatta fel az előadásokat.

A rendezvényen a TK MILAB is képviseltette magát Octopus Research Tools (ORT) részprojektjével, melynek helyszíni demonstrációját Ságvári Bence, Gulyás Attila, Kollányi Bence, valamint Kókai Krisztián végezte. Az ORT bemutatása mellett az érdeklődők a központ 2020-2023-as időszak további részprojektjeinek munkáját és eredményeit tartalmazó évkönyvét is megtekinthették és hazavihették.