2023. június 5. - Felhívás fejezetek leadására: Politika, kormányzás és szabályozás az AI korban

A "Politika, kormányzás és szabályozás a mesterséges intelligencia korában" című könyv az emberi társadalom legújabb forradalmi változását vizsgálja, amelyet az Mesterséges Intelligencia (artificial intelligence – AI) fejlődése hozott magával. Az AI gyors és áttörő fejlődése jelentős hatással van a politikára és a kormányzásra, és új kihívásokat és lehetőségeket teremt a hatalmi struktúrákban és a társadalmi folyamatokban. Ez a könyv a téma széles spektrumát fedve részletesen bemutatja az AI hatásait a politikai rendszerekre és a kormányzati döntéshozatalra, valamint az ezekhez kapcsolódó etikai, jogi és társadalmi kérdéseket.

A jelentkezés minden a témával foglalkozó kutató számára nyitott és örömmel bátorítunk minden PhD-hallgatót és korai karrierű kutatót, hogy küldjék be kutatási eredményeiket és gondolataikat.

Terjedelem: Legfeljebb 8 000 szó, beleértve a lábjegyzeteket és hivatkozásokat.

Kérjük, hogy a beküldött tanulmányok a fent megadott szólimitet tartsák be, és tartalmazzanak releváns forrásokra és kutatási eredményekre támaszkodó alapos elemzést. A szólimitek a könyv egységét és áttekinthetőségét szolgálják, és lehetővé teszik, hogy a többi tanulmánnyal együtt alkossanak egy kohéziós egészet.

A cím és legfeljebb 200 szavas összefoglaló beküldésének határideje: 2023. június 30.

Kérjük, hogy a beküldött tanulmányokat a következő címre küldjék: aikonyv@tk.hu. Amennyiben kérdései vannak vagy további információra van szüksége, kérjük, lépjen kapcsolatba velünk a fenti email címen.

A részletes felhívás itt megtekinthető.