2023. június 7. - A mesterséges intelligencia jogi szabályozásának aktuális kérdései az Európai Unióban, Mezei Kitti előadása a MILAB Biztonság alprojekt szemináriumán

A Biztonság alprojekt szeminárium sorozatának következő előadását Mezei Kitti (TK) tartja június 7-én, szerdán 14:00-kor. Az előadás magyar nyelven, online formában kerül megszervezésre (Teams-en keresztül. 

Az előadás címe és absztraktja a következő:

A mesterséges intelligencia jogi szabályozásának aktuális kérdései az Európai Unióban

A mesterséges intelligencia (MI) fejlesztésének emberközpontú és etikus működést, átláthatóságot és az alapvető jogok tiszteletben tartását kell biztosítania. Az MI nyilvánvaló előnyei mellett számos kockázatot is rejt magában, mint például az átláthatatlan döntéshozatal. Az MI-vel kapcsolatos technológiák új biztonsági kockázatokat jelenthetnek a felhasználók számára, amikor termékekbe és szolgáltatásokba ágyazódnak. Az előadás célja az MI jogi környezetének bemutatása és részletes elemzése az Európai Unióban, különös tekintettel az alapelvekre és irányelvekre, valamint a jelenlegi és a lehetséges jövőbeli jogi keretre, az EU mesterséges intelligenciáról szóló rendelettervezetre.