2023. november 27. - Hoffman István előadása a Safe Place 2023 Congress rendezvényen

2023. november 20-22. között rendezték meg a Safe Place 2023 Congress néven a kelet-közép-európai régió legfontosabb biztonsági konferenciáját, amelyet a Varsói Katonai Műszaki Egyetem (Wojskowa Akademia Techniczna – WAT) szervezett. A konferencia elsődleges témája a kritikus infrastruktúra védelme volt. A konferencia kiemelt eleme volt az elektronikus hadviselés, a kiberbiztonság és a mesterséges intelligencia katonai célú használata is – a kritikus infrastruktúra védelmében. A multidiszciplináris jellegű konferencián a hadtudományok mellett a műszaki tudományok és a kapcsolódó társadalomtudományok képviselői is előadtak.

A konferencia jog- és igazgatástudományi, angol nyelvű egyik szekciójában adott elő Hoffman István 2023. november 20-án "Legal tools on protecting critical infrastructure - cybersecurity, critical infrastructure and its regulatory issues" címmel. Az előadás a mesterséges intelligencia és a kiberbiztonság kérdéseivel és annak szabályozási vetületével foglalkozott a kritikus infrastruktúra védelmével összefüggésben. A konferencián nemcsak előadóként, hanem a társadalomtudományi területen a tudományos program összeállításában is közreműködöttt.

A konferencián erősítette a MILAB jogi részprojektjének kapcsolatait a lengyel katonai és katonai műszaki területhez kötődően a kiberbiztonság és a mesterséges intelligencia szabályozásával foglalkozó kutatókkal. A konferencia programja: https://www.safeplace.edu.pl/images/2023/pdf/Komunikat%20Safe%20Place%202023.pdf