2024. május 21. - MILAB Speaker Series: Firniksz Judit és Megyeri Andrea előadása

2024. május 21-én Firniksz Judit és Megyeri Andrea tartottak előadást “Megfelelés és versenyképesség a digitális gazdaságban” címmel, a a MILAB Speaker Series tavaszi előadássorozatának részeként.

Az előadás absztraktja:

A digitális gazdaságban a technológiai változások nem csupán az átalakuló piaci folyamatokhoz történő gyors adaptációt kényszerítik ki, ezzel párhuzamosan a vállalkozások jogi-szabályozási környezete is egyre összetettebbé válik. A kötet bemutatása során arra helyeződik az elsődleges fókusz, hogy 

  • mikor tekinthető egy piaci szereplő digitális vállalkozásnak,  

  • miért nehéz navigálni a digitális gazdaság uniós és hazai szabályozási környezetében,

  • mit jelent a digitális megfelelés (digital compliance),

  • milyen hatást gyakorol egy jó megfelelési rendszer a vállalati versenyképességre (competitiveness by compliance),

  • ki alakítható-e egy komplex versenyképes megfelelési rendszer, így például egy datagovernance rendszer anélkül, hogy a technológiai fejlődés megjelenne a belső vállalati megfelelési folyamatokban (competitiveness in compliance).

A rendezvény a Mesterséges Intelligencia Nemzeti Laboratórium, valamint a 138965. számú NKFIH pályázat keretében valósult meg, az Európai Unió RRF-2.3.1-21-2022-00004 projekt, valamint az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával.