2023. február 22. - Évkönyv bemutató és előadás a MI-narratívák megjelenéséről az online médiában

2023. február 22-én hivatalosan is bemutatásra került „A Mesterséges Intelligencia Nemzeti Laboratóriumhoz kapcsolódó kutatások a Társadalomtudományi Kutatóközpontban (2020-2023)” címmel megjelent, a TK MILAB projektjének első két és fél évét összefoglaló évkönyv. A projekt eddigi eredményeit, sikereit, és a kutatások sokszínűségét Sebők Miklós foglalta össze az érdeklődőknek.

A kiadvány bemutatása mellett sor került a „MI Narratívák az online médiában” című előadás prezentálására. Az 2020 és 2022 közötti időszakban a mesterséges intelligenciával kapcsolatos hazai online médiában megjelent tartalmak és diskurzusok elemzéséből és értelmezéséből végzett kutatást Ságvári Bence és Kollányi Bence adták elő, míg Mogyorósi Pálma résztvevő kutató a felmerülő kérdésekre válaszolt. 

A rendezvénynek a SZTAKI Kende utcai épületének Nagy tanácsterme (1111 Budapest, Kende u. 13-17) adott otthont, de az előadásokra javarészt az online közvetítésen keresztül kapcsolódtak be az érdeklődök. 

 

Az évkönyv nyomtatott formában elérhető lesz következő rendezvényeinken és a Kutatóközpontban, emellett pedig digitális formában is olvasható IDE kattintva. A kiadvány angol verziója ITT érhető el.